Vår Historie

VÅR HISTORIE

Drammen turheis AS ble stiftet i 1966 og anlegget åpnet 12. februar 1967. Den opprinnelige heisen var en 2 seter-stolheis av merket Doppelmayer. Stolheisen ble etablert med tanke på og frakte turgåere inn i marka på sommerstid. Dette viste seg umiddelbart som en skivebom og økonomien var svært anstrengt. Alpint begynte å bli populært og Aronsløypa ble ryddet av Arne Kildebo og skaug gutta i Drammen kommune. Slalåmbakken var de første årene en smal stripe på 20-30m med kupert terreng.

Vintrene på slutten av 80-tallet hadde vært grønne, og anlegget hadde stått stille i tre år. I 1990 ble anlegget overdratt til Erik Graaberg for den symbolske sum av én krone. For å få anlegget Veritas-godkjent ble det påkostet 750 000 kroner, men snøen uteble og heisene ble stående. Snøkanonanlegg kom på plass i 1994 og ble starten på oppturen.I 2000 ble det bygget 1 t-krok på 700m og en tallerkenheis på 550m. Driften gikk med overskudd i mange år, nytt serviceanlegg ble bygget med restaurant (AronTunet) i 2004/2005 og i 2008 ble det investert i ny ekspressheis av merket Leitner. Det ble en umiddelbar suksess med mange gode vintre med mye snø på Østlandet. Dette har skapt grunnlaget for å utvikle vårt kortreiste anlegg til et helårsanlegg.

Downhill sykling startet vi faktisk opp med på midten av 90 tallet. Norges og Drammens store Mountain-Bike legende, Rune Høydahl, som er en av 2 i verden som har vunnet WC ritt i rundbane og DownHill sykling, var med i planleggingen. Taubanetilsynet satte derimot en stopper for dette. Med vår nye KIWI Expressheis og godkjenning fra taubanetilsynet satte vi det igang igjen sommeren 2009. Også denne gangen sammen med Rune Høydahl og en rekke andre entusiaster. Resultatet er 7 Downhill trasèer med vanskelighetsgrad fra Expert til nybegynner. Og inn-steget for å forsøke er en vanlig Mountain-Bike og hjelm i flytløypa.

Vi er i dag Norges nest største anlegg for Downhill og syklister fra hele Østlandet bruker anlegget. Vi er stolte av å ha så mange entusiaster i vårt anlegg som er med på utviklingen og byggingen av våre løyper!

Det siste skrittet i vår helårssatsing  er byggingen av en KLATREPARK oppe i trærne hvor du kan boltre deg høyt og lavt. 1 byggetrinn står klart til bruk  11.Juli 2015 og inneholder 50 elementer, Norges andre Speedy Zip-line hvor du kan oppnå en hastighet på opptil 70 km/t og et 12m høyt hoppetårn. Dette tror vi innbyr til et kortreist KICK i hverdagen. Som er vår visjon.

Vi håper og tror på suksess slik at vi kan fortsette med byggetrinn 2 og 3 i klatreparken i løpet av de kommende årene. Vi vil da ha et anlegg med over 200 elementer. Noen av elementene vil være unike da vårt terreng innbyr til bygging som det knapt finnes maken til. Vi gleder oss til fortsettelsen på vår historie og håper du vil være med på og skape den!

Erik Graaberg                               50 års dag for Guri 350